Keratina

Proteină caracteristică a epidermului.

Afecţiuni cutanate în care keratina se dezvoltă în mod anormal (Diskeratozele) conduc la perturbaţii locale ale funcţiilor cutanate de natura şi aspectul divers.

Durilloanele si verucile sunt caracterizate printr-o îngroşare cenuşie, tare, aspra, neplăcută la pipăit, a stratului cornos al epidermului si sunt tratate prin aplicarea de keratolitice (medicamente ce distrug keratina)

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Horia Cioflan: chirurgia robotică în afecțiunile ginecologice