Iohimbina

Medicament vasodilatator din grupul simpatolitice (substanţe care inhibă acţiunea sistemului nervos simpatic), cu efecte vasodilatatoare periferice asupra arterelor cutanate, renale, intestinale şi genitale (corpii cavernoşi ai penisului).

Utilizata în tratamentul impotenţei masculine, al hipotensiunii ortostatice (ameţeli la ridicare şi în poziţie verticală) fiind contraindicată în caz de insuficienţă hepatică sau renală severe.

Efecte secundare sunt date de nervozitate, insomnii, migrene, vertije, tremurături, tulburări digestive (greţuri, vome, diaree).

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Conf. univ. dr. Cristian Surcel: adenom versus cancer de prostată