Interferon

Proteine mici secre­tate de diferite tipuri de celule (fac parte din citokine), care au acţiune regula­toare şi stimulatoare a sistemului imunitar: interferonul alfa (produs de monocite), interferonul beta (produs de fibroblaşti) si interferonul gama (produsi de limfocitele T).

Interferonii rezultati prin inginerie genetică sunt utilizaţi în tratamentul hepatitei cronice şi al unor cancere (leucemia cu tricoleucocite, melanomul malign, carcinomul hepatocelular), in cazul sarcomului lui Kaposi.   Ei sunt administraţi pe cale subcutanată sau intramusculară.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică