Insomnie

Insomnia este o tulburare a somnului care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Indivizii care se confruntă cu insomnia se lovesc de dificultatea de a adormi sau pur, efectele putând fi devastatoare. De cele mai multe ori, insomnia duce la stări de somn pe timpul zilei, letargie şi o stare generală de rău, atât fizic, cât şi mental. Iritabilitatea, schimbările de dispoziţie şi anxietatea sunt cele mai comune simptome.

Insomnia poate fi cauzată atât de factori fizici, cât şi psihologici, iar câţiva dintre aceştia sunt:

  • tulburări bipolare, depresie, anxietate, tulburări psihotice
  • dureri cronice, astm, apnee, Parkinson sau Alzheimer, hipertiroidism, artrită, leziuni ale creierului, tumori, accident vascular
  • estrogen, schimbări hormonale în timpul menstruaţiei
  • paraziţi, afecţiuni genetice, sarcină, partenerul care sforăie

 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Beatrice Anghel: tratamente moderne în cancerele ginecologice avansate