Insolatie

 

Stare patologică urmare a unei expuneri îndelungate la soare, caracterizata de arsuri ale pielii sau ale ochilor şi prin simptome provocate de creşterea temperaturii în centrii nervoşi.

Formele grave prezinta temperatura ridicată, puls rapid (tahicardie), dureri de cap şi de burtă, vertije, greţuri, vărsături, orbire temporară, agravandu-se in delir şi chiar comă.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Beatrice Anghel: tratamente moderne în cancerele ginecologice avansate