Inhibitor calcic

 

Medicament capabil să se opună intrării calciului în celule, acţionează modificând contracţia musculară a arterelor (cresc debitul sangvin în ţesuturi), încetinesc transmisia influxului nervos spre muşchiul cardiac

Utilizat în tratamentul insuficienţei coronariene (angina pectorală şi durerile cardiace) şi al hipertensiunii arteriale, corectează unele aritmii (tulburări ale ritmului cardiac).

Efecte secundare sunt : dureri de cap, bufeuri de căldură, vertije (în poziţie verticală), umflări ale gambelor şi o hipotensiune arterială.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Asist. univ. dr. Ștefania Iancu: reabilitarea fixă imediată în stomatologie