Inhibitor calcic

 

Medicament capabil să se opună intrării calciului în celule, acţionează modificând contracţia musculară a arterelor (cresc debitul sangvin în ţesuturi), încetinesc transmisia influxului nervos spre muşchiul cardiac

Utilizat în tratamentul insuficienţei coronariene (angina pectorală şi durerile cardiace) şi al hipertensiunii arteriale, corectează unele aritmii (tulburări ale ritmului cardiac).

Efecte secundare sunt : dureri de cap, bufeuri de căldură, vertije (în poziţie verticală), umflări ale gambelor şi o hipotensiune arterială.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.