Inhibitor al monoaminoxidazei (I.M.A.O.)

 

Medicament utilizat în tratamentul depresiilor care rezistă la antidepresoarele imipraminice (I.M.A.O. A. şi neselective), şi în cel al bolii lui Parkinson şi a sindroamelor parkinsoniene (I.M.A.O. B.).

Monoaminoxidaza este o enzimă care împiedică degradarea catecolaminelor creierului şi ale sistemului simpatic (adrenalină, noradrenalină, serotonina, feniletilamină).

Ca si efecte secundare sunt prezente o hipertensiune ortostatică (ameţeli la ridicare şi în poziţie verticală), crize hipertensive, tulburări neurologice (hiperreflexivitate, polinevrită, convulsii), insomnii, o hepatită fulminantă.

In principiu nici un medicament nu trebuie să fie asociat cu inhibitorii de monoaminoxidază. Băuturile alcoolice şi alimentele care conţin amine biogene (brânzeturi fermentate, banane, ficat de pasăre, vin roşu etc.) sunt interzise, asociate cu medicamentul in sine pot duce la o hipertensiune.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica