Infecţie urinara

 Inflamarea a cailor urinare (germeni cel mai des Gram negativ şi puroi), cauzate la copii de anomaliile congenitale (îngustarea con­genitală a ureterei, megaureteră, refluxul vezicorenal).

Toate organele genitourinare pot fi atinse: testiculul şi epididimul (orhiepididimită), prostata (prostatită), uretra (uretrită), vezica (cistită), bazinetul rinichiului (pielonefrită) etc. Simptomele infecţiilor urinare depind de organul atins.

 

Cel mai des este vorba de tulburări de micţiune: arsuri, dureri, micţiuni frecvente chiar, în cazul infecţiei unui ţesut (prostată, testicul, rinichi) sau de retenţie a urinei infectate (în vezică, în rinichi), febră ridicată, asociată uneori cu frisoane. Complicatile constau in : abces al testiculului sau al prostatei la bărbat, abces al rinichiului, pionefroză (supuraţia ţesutului renal şi a căilor urinare adiacente), flegmon perinefretic.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Terapia cranio-sacrală: ce este și ce beneficii are?