Imobilizare

Tehnici si proceduri ce conduc la imobi­lizarea unei părţi accidentate sau bolnave a organismulu  sau a întregului corp.

Imobilizarea se realizeaza cu ajutorul aparatelor ortopedice, atele, gips sau prin osteosinteză (reasamblarea fragmentelor osoase cu ajutorul şuruburilor, cuielor, plăcilor şi altor mijloace mecanice), timpul imobilizarii trebuie sa fie cat mai mic pentru a fi posibila o reeducare şi pentru a se evita topirea musculară şi redoarea articulaţiei.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Îmbunătățirea vieții sexuale prin sport. Cum ne ajută exercițiile kegel?