Imbatranire

[senescenţa]

Diminuare naturală a facultăţilor fizice şi psihice cauzate de înaintarea în vârstă.

Imbătrânirea este un proces continuu, prezent de la începutul existenţei şi comun tuturor fiinţelor ce vizeaza toate structurile organismului: moleculele, celulele, ţesu­turile şi organele specializate.

Teoriile genetice admit existenţa genelor de longevitate condiţionând durata maximă de viaţă pentru o specie dată (120 de ani a om). Nu întotdeauna are loc o scădere a performanţelor concomitent cu înaintarea în vârstă.

In afara tratamentului hormonal al menopauzei, care acţionează eficace asupra îmbătrânirii osoase, îmbătrânirea este un proces care nu poate fi întrerupt.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica