Huntington (boala)

Boala Huntington este o tulburare progresivă a creierului care cauzează mişcări necontrolate, probleme emoţionale şi pierderi cognitive. În cazul adulţilor, această tulburare este comună la vârstele de 30-40 de ani, iar printre primele simptome se numără iritabilitatea, depresia, mişcări mici involuntare, probleme de reţinere a noilor informaţii şi de a lua decizii. 

Atunci când boala progresează, mişcările devin din ce în ce mai pronunţate. Indivizii afectaţi au probleme de mers, vorbire şi înghiţire. De asemenea, persoanele care suferă de această tulburare se confruntă cu schimbările de personalitate şi trăiesc între 15 şi 20 de ani de la apariţia primelor semne.

O formă mai puţin comună a bolii Huntington, cunoscută şi ca o formă juvenilă este cea care apare la copii şi adolescenţi. Şi în această situaţie apar probleme de mişcare şi schimbări mentale şi emoţionale. 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica