Huntington (boala)

Boala Huntington este o tulburare progresivă a creierului care cauzează mişcări necontrolate, probleme emoţionale şi pierderi cognitive. În cazul adulţilor, această tulburare este comună la vârstele de 30-40 de ani, iar printre primele simptome se numără iritabilitatea, depresia, mişcări mici involuntare, probleme de reţinere a noilor informaţii şi de a lua decizii. 

Atunci când boala progresează, mişcările devin din ce în ce mai pronunţate. Indivizii afectaţi au probleme de mers, vorbire şi înghiţire. De asemenea, persoanele care suferă de această tulburare se confruntă cu schimbările de personalitate şi trăiesc între 15 şi 20 de ani de la apariţia primelor semne.

O formă mai puţin comună a bolii Huntington, cunoscută şi ca o formă juvenilă este cea care apare la copii şi adolescenţi. Şi în această situaţie apar probleme de mişcare şi schimbări mentale şi emoţionale. 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Nora Neghină, psiholog: cel mai des întâlnite dependențe la români