Hipovolemie

Diminuare a volumului sangvin eficace, volum necesar pentru menţinerea unei funcţii circulatorii normale, cauzata de hemoragii sau a unei deshidratări.

O hipovolemie se manifestă senzatia de sete, venele superficiale sunt plate, pielea este rece, marmorată, o respiraţie accelerată, micşorare a volumului urinei, insuficienţă renală, tahicardie insotita de o presiune arterială joasă.

Atunci când mecanismele de adaptare a organismului la hipovolemie sunt depă­şite, survine şocul hipovolemie (insuficienţă circulatorie acută).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica