Hipotiroidie

Afecţiune caracterizată de un deficit în hormoni tiroidieni (tiroxină şi triiodotironină).

Hipotiroidia se manifesta treptat prin îngroşarea pielii feţei şi gâtului, ten palid (ca de ceară), palmele uneori portocalii; pielea uscată şi rece, părl uscat şi casant, sprâncene rare, poate conduce la formarea unei guşe.

Subiectul poate prezenta o luare în greu­tate, constipaţie, îngroşarea mucoaselor (voce aspră, diminuarea acuităţii audivite), o încetinire intelectuală, tulburări ale memoriei, uneori o depresie, o încetinire a ritmului cardiac (uneori cu semne de angor) şi la femeie tulburări ale scurgerilor menstruale şi o scădere a libidoului.

Poate fi cauzata de absenta ţesutul tiroidian (ablaţia tiroidei, rar congenitală) sau nu mai este functional (după o iradiere a gâtului); de o stimulare insuficienta de către hormonul tireostimulină (TSH, hormon hipofizar care stimulează producerea de hormoni tiroidieni) urmare a unei afectiuni a hipotalamusului sau a hipofizei; de o slaba secretie datorata unui deficit în alimente iodate, sau prin bloc enzimatic tiroidian (absenţa unei enzime ce împiedică formarea hormonilor tiroidieni).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica