Hipoproteinemie

Diminuare anormală a proteinemiei (nivelul proteinelor în sânge) sub 60 g/l, se manifestă printr-o topire a muş­chilor şi prin apariţia de edeme.

Poate fi cauzata de  o carenţă ali­mentară în proteine (kwashiorkor), de o boală digestivă ce provoaca o slaba absorbţie a alimentelor (intoleranţa la gluten), o insuficienţă a sintezei proteinelor (insuficienţă hepatică severă) sau de o pierdere a proteinelor (hemoragie, arsuri întinse, abuz de laxative iritante, sau cauzat de un sindrom nefrotic).

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica