Hipopituitarism (insuficienţa hipofizara)

Afecţiune rara caracterizată printr-un deficit în hormoni hipofizari, secretaţi de antehipofiză (corticotrofina, tireostimulina, somathormonul, gonadotrofinele şi prolactina), deficit general (panhipopituitarism) sau doar anumite secreţii (hipopituitarism disociat)..

Subiectul este palid şi oboseşte uşor, zonele pigmentate (mameloane, organe genitale) se decolo­rează treptat; pielea devine fină, ridată, rece şi uscată; prezinta adesea o încetinire mintală, tulburări ale memoriei, o pierdere a libidoului. Părul devine fin, sistemul pilos se diminuează (dispariţia bărbii la bărbat, a părului pubian şi axilar la ambele sexe), la femeie scurgerilor menstruale sunt absente, iar copilul are o oprire a creşterii si o oprire a dezvoltării pubertare.

Hipopituitarismul este însoţit de o hipotensiune arterială şi de o încetinire a ritmului cardiac.

Faza acută este caracterizata de o hipoglicemie, o hipotensiune arterială, diminuare a temperaturii cor­porale şi dereglari ale stării de conştienţă (chiar coma).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica