Hipertiroidie

Prezenta in exces de hormoni ai tiroidei, cauzata de boli autoimune (boala lui Basedow),  exces de iod  (administrarea de medicamente), prezenta unui nodul tiroidian sau o guşă (faza iniţială a unei tiroidite subacute). Se manifesta prin tremurături a extre­mităţilor, senzaţie de căldură excesivă, pierdere în greutate si tahicardie.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Controlul cardiac al bebelușului, imediat după naștere