Hipertensiune intracraniană

Creştere a presiunii în interiorul cutiei craniene (în interiorul encefalului), si se manifesta prin cefaleele (durerile de cap), vărsăturile, edem a papilei optice (pusa in evidenta prin examenul fundului de ochi), tulburări ale conştienţei (somnolenţă, comă), faze de eclipsă vizuală ce pot duce la cecitate.

Cauzele ce pot provoca o crestere a tensiunii intracraniene sunt multiple : edem cerebral, hipertensiune arterială majora, ischemie (încetinirea circulaţiei sân­gelui), encefalită herpetică (infecţie a encefalului) sau o tumoră.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Mirela Gruia

Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.

citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cele mai periculoase infecții ale ochilor