Hernie diafragmică

Iesire in relief a unor organe sau a unor părţi de organe abdominale în torace printr-un orificiu al diafragmului.

Există două tipuri de hernii diafragmatice: hernia diafragmatică congenitală şi hernia hiatală.

Hernia diafragmatică congenitală – urcare a viscerelor abdominale printr-o bresa a diafragmului (malformatie congenitala), urcare care provoaca o compresie a plamanilor si inimii.    

Se manifesta la nastere prin insufi­cienţă acută gravă respiratorie, hipoplazie a plămânilor (aceştia sunt insuficient dezvoltaţi) şi malformaţii cardiace.

Hernia hiatală cauzata de urcarea prin orificiul diafragmului destinat în mod normal eso­fagului, a polului superior al stomacului.

Hernia în sine nu provoacă simptome, ea poate duce la un reflux gastroesofagian, o esofagită (inflamaţie) si apoi o îngustare a esofagului.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Cel mai nou articol Video: