Hemoragie digestivă (gastroragie)

Scurgere sangvină pro­venita din tubul digestiv.

Hemoragia tubului digestiv superior (esofag, stomac sau duoden) – subiectul prezinta vome sângerânde (hematemeze), cauzata de un ulcer gastroduodenal, de o tumora, de rupturi de varice situate în esofag, sau de gastrite acute.

Hemoragia tubului digestiv inferior (intestinul subţire, colon sau rect) – subiectul prezinta elimina sangele prin anus (melenă). Este cauzata de rupturi de hemoroid, tumori a rectului sau a colonului, ulceraţii provocate de folosirea termometrului.

 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Mirela Gruia

Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.

citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Terapia prin artă – beneficii pentru trup și suflet (P)