Hemoragia subconjunctivală

Scurgere sangvină sub conjunctivă (membrana transparentă care acoperă albul ochiului), caracterizata de prezenta unei zone de un roşu aprins uniform ce atinge limita dintre cornee şi sclerotică,

Hemoragie subconjunctivală poate fi cauzata de un traumatism, de o slăbiciune locală a vaselor conjunctivale sau o tensiune arterială crescută (aparitii repetate), urmare a unei chinte de tuse, a unor vărsături repetate, creşterea presiunii venoase, a unui puseu de hipertensiune arterială sau cauzata de tulburări ale coagulării.

 

 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Biorezonanța Asyra: cum funcționează și ce beneficii are