Hematom retroplacentar

Efuziune anor­mala de sânge în timpul sarcinii între placentă şi peretele uterului. Cauzele producerii sunt hipertensiune arteriala si complicatii rezultate din aceeasta, diabet, sarcina multipla sau exces de lichid amniotic.

Un hematom retroplacentar poate apare în al 3-lea trimestru de sarcină si în timpul naşterii si se manifesta printr-o durere bruscă şi intensă, sangerare vaginală,  stare de şoc (rău, cădere a tensiunii arteriale).

Tratamentul reprezinta o urgenţă si consta in reanimarea mamei şi naşterea prin cezariană.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața