Hematom retroplacentar

Efuziune anor­mala de sânge în timpul sarcinii între placentă şi peretele uterului. Cauzele producerii sunt hipertensiune arteriala si complicatii rezultate din aceeasta, diabet, sarcina multipla sau exces de lichid amniotic.

Un hematom retroplacentar poate apare în al 3-lea trimestru de sarcină si în timpul naşterii si se manifesta printr-o durere bruscă şi intensă, sangerare vaginală,  stare de şoc (rău, cădere a tensiunii arteriale).

Tratamentul reprezinta o urgenţă si consta in reanimarea mamei şi naşterea prin cezariană.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.