Gourgerot-Sjogren (sindrom al lui)

[sindrom uscat]

Boala caracterizata de o afectare oculară (senzaţie de arsură sau de corp străin, o absenţă a lacrimilor sau o lăcrimare de iritaţie) si o afectare a glandelor salivare (uscăciune bucală, jena in deglutitie, arsuri ale gurii, fisuri ale comisurilor buzelor şi ale limbii, afectare a gingiilor si a dintilor) .

Sindromul lui Gourgerot-Sjogren afectează mai ales femeile trecute de 40 de ani. El este fie un sindrom izolat, fie urmare a unei conectivite (poliartrită reumatoidă, lupus eritematos diseminat, sclerodermie) sau unei afecţiuni autoimune (tiroidită, hepatită cronică activă, ciroză biliară primitivă).

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica