Globulina

Orice proteină cu greutate moleculară foarte ridicată.

Globulinele sângelui cuprind lipoproteinele (transportă lipide de felul colesterolului), seroglobulinele si fibrinogenul (rol in coagulare).

Dozarea prin electroforeză (metodă de laborator de separarea cu ajutorul unui câmp electric a componentelor ale unei soluţii) permite un studiu al globulinelor sângelui.

Această tehnică determină gruparea lor în patru mari familii: alfa-1-globuline, alfa-2-globuline, betaglobuline şi gamaglobuline, reprezentând respectiv 1-4%, 6-10%, 8-12% şi 12-19% din toate proteinele, ele cuprind majoritatea anticorpilor.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.