Gastroenterita

Inflamaţie a stomacului şi a intestinului care provoacă tulburări digestive acute, în general trecătoare, cauzata de o infectie virală (adenovirus, coronavirus, rotavirus, virusul lui Norwalk) , bacteriană (salmonelle, shigelle, stafilococi) ori în caz de intoleranţă alimentară sau medicamentoasă.

Se manifesta printr diaree variabila in intensitate însoţită de dureri gastrice, abdominale şi de vărsături si poate duce la deshidratare.

Tratamentul consta în odihnă şi în absorbţia de lichide in care s-au adăugat zahăr şi sare de bucătărie pentru a compensa apa şi electroliţii pierduţi prin diaree şi vărsături. Formele grave necesita o rehidratare în mediu spitalicesc.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Cristina Tănase Damian: despre prezența tatălui la naștere