Fotoprotecţie

Protecţie naturală sau artificială (externa, interna) a pielii faţă de radiaţiile solare.

Fotoprotecţia externă  – utilizare de produse protectoare (ecrane şi filtre) cat si acoperirea pielii expuse prin articole vestimenare.  Produsele ecran reflectă radiaţia şi o împiedică să pătrundă profund sub piele iar filtrele sunt reprezentate de  substanţe active care absorb radiaţia şi eliberează energia absorbită prin schimb termic cu pielea.

Fotoprotecţia interna utilizeaza administrarea pe cale orală a unor medicamente, indicată în caz de foto-dermatoze.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Conf. Dr. Nicolae Poiană: cum ne poate afecta stilul de viață fertilitatea și ce trebuie făcut pentru a-l îmbunătăți