Fosfatidilserina

Fosfatidilserina este o substanţă grasă numită fosfolipidă, care acoperă şi protejează celulele creierului şi transmit mesaje între acestea. Fosfatidilserina joacă un rol important în menţinerea unei memorii ascuţite şi a unei minţi limpede. În urma unor studii realizate pe animale s-a descoperit că nivelul de Fosfatidilserina din creier scade odată cu înaintarea în vârstă.

Fosfatidilserina este administrată pentru a preveni pierderile de memorie şi delclinul mental care pot apărea la persoanele în vârstă. Numeroase studii sugerează că această substanţă ajută la îmbunătăţirea şi accelerarea creierului. Astfel, persoanele care consumă Fosfatidilserina nu se confruntă cu pierderi de memorie pe termen lung, dispoziţii neplăcute şi sunt mult mai concentraţi.

De exemplu, în cazul testelor, îşi reamintesc cu uşurinţă numele, obiectele sau informaţiile de care au devoie. În plus, oamenii de ştiinţă au folosit Fosfatidilserina în studiile lor pentru a trata simptomele bolii Alzheimer, dar din păcate nu există evidenţe clare cum că această substanţă ar ajuta în tratarea acestei afecţiuni.

Fosfatidilserina se mai foloseşte şi în tratarea sclerozelor multiple, a febrei musculare şi combaterea stresului în cazul atleţilor, în urma antrenamentelor.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Cel mai nou articol Video: