Flebita (Tromboflebită)

[tromboflebită]

Formarea unui cheag în interiorul unei vene însoţită de o inflamaţie a peretelui venos, cauzată de imobilizare îndelungată, imobilizarea unui membru prin gips, unei compresiuni mai mult sau mai puţin îndelungate a unei vene, de tulburări congenitale sau dobândite ale hemostazei, ale coagulării sau ale fibrinolizei.

Flebită profundă a unui membru inferior se manifestă prin dureri spontane sau la palparea pulpei, senzaţie locală de căldură, umflare a gambei toate acestea pot fi însoţite de febră şi o creştere a ritmului cardiac.

Formarea de cheag în venele subcutanate este mai rar, iar când se produce acestea devin tari şi sunt inflamate pe una din porţiunile lor (flebită superficială).

Existenţa unui cheag, prin întindere, migrare sau fragmentare poate cauza afecţiuni diverse (embolie pulmonară, edeme, tulburări trofice, ulcer al gambei, varice).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Cel mai nou articol Video: