Filarioza limfatica

Boală parazitară a gangli­onilor şi a vaselor limfatice urmare a infestării cu filaria (vierme filiform de 4-10 cm în lungime).

Filariile sunt transmise prin înţepături de ţânţari infestaţi aparţinând genurilor Culex, Aedes, Anopheles, şi Mansonides (zone cu climatele calde şi umede).

Viermii adulţi trăiesc în ganglioni şi în vasele limfatice, microfilarii (embrioni în formă de viermi) circulă în limfă şi în sânge.

Filarioza limfatică se manifestă prin pusee febrile însoţite de dureri în ganglionii inghinali, posibile emisii de urină alburie cauzata de fistule între căile urinare şi vasele limfatice (emisie de chil în urină)

Ganglionii cresc în volum (adenită), iar vasele lim­fatice iau forma de cordoane roşii umflate sub piele (limfangită). Puseele de adenită şi de limfangită se apar timp de mai mulţi ani.

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.