Fibră alimentară

Substanţă reziduală de origine vegetală nedigerată de către enzimele tubului digestiv, cu efect regulator asupra tranzitului intestinal şi care influenţează absorbţia glucidelor, lipidelor, proteinelor şi a sărurilor minerale.

Fibrele alimentare sunt esenţiale în alimentaţia noastră, ele conţin celuloză, hemiceluloze, gume, mucilagii, pectină şi lignină.

Cele mai importante alimente bogate în fibre sunt cerealele şi produsele cerealiere (tărâţe de grâu, făină integrală de grâu etc.), dar şi anumite fructe (nuci, zmeură, caise, smochine, pere, prune, avocado) şi legume (brocoli, fasole, mazăre, linte).
 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal