Fecundaţie

Formarea unui ou (zigot) prin unirea unui ovul cu un spermatozoid,  fecundaţia naturală  are loc cel mai des în treimea externă a trompei lui Fallopio, unde se găseşte ovulul eliberat de ovar.

Capul spermatoidului secretă o substanţă care deschide o breşă în peretele ovulului, de îndată ce capul unuia dintre sper­matozoizi a traversat acest perete ovulul devine impermeabil la alţi spermatozoizi.

Capul spermatozoidului se transformă într-un corpuscul alungit (pronucleul mascul) care se lipeşte de nucleul ovulului (pronucleul femelă). In fiecare pronucleu, cromatina condensează cromozomi conţinând genele (suporţii eredităţii), cromozomi masculi şi femele se împerechează doi câte doi realizand garnitura completă de cromozomi a oului.

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.