Febra hemoragică cu sindrom renal

Afecţiune renală acută rara, cauzată de virusul lui Hantaan, care afecteaza cu precadere agricultorii şi tăietorii de lemne. Ea există sub forma bolii denumite febră hemoragică de Coreea şi nephropathia epidemica (o formă europeană). Contaminarea omului se face prin inhalarea particulelor care provin din dejecţiile rozătoarelor sălbatice.

Boala debutează brusc cu simpto­me asemănătoare celor ale unei gripe urmate de dureri caracteristice: dureri de cap, dureri musculare, lombalgii, dureri abdominale care pot dura între 6 şi 15 zile. Pot fi prezente hemoragii: sângerări pe nas sau ale cojunctivei, prezenţa de sânge în urină. In ultima etapa avem o insuficienţa renala acuta: urinile devin rare, hemoragice şi conţin proteine. Nivelurile ureei şi creatininei în sânge pot creşte foarte mult.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica