Faringita

Inflamaţie a faringelui, acută sau cronică.

Faringita acută inflamaţie acută a orofaringelui (partea medie a faringelui) cauzată de infecţii virale sau bacteriene (streptococul, stafilococul sau o bacterie din genul Haemophilus).

Se manifesta prin dureri locale accentuate la deglutiţie şi este însoţită de febră, oboseală si indispoziţie de intensitati variabile cat si de inflamatie a amigdalelor (daca n-au fost scoase).

Tratamentul consta in administrarea de antibiotice, analgezice şi colutorii.

Faringita cronică – inflamaţie persistentă a faringelui datorata de contactul cu poluanţii atmosferici, de rinita sau sinuzita cronică, reflux gastroesofagian (urcarea anormală a conţi­nutului gastric acid în esofag pâna la faringe), diabet, abuzul de tutun sau alcool, etc. Se manifesta prin dureri intermitente în gâtlej şi la deglutiţie, o uscăciune a faringelui si o roşeaţă faringeană.

Tratamentul faringitelor cronice este cel al cauzei (cand se cunoaste cauza), îngrijirile locale (aerosoli, colutorii etc) şi curele termale.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica