Faringita

Inflamaţie a faringelui, acută sau cronică.

Faringita acută inflamaţie acută a orofaringelui (partea medie a faringelui) cauzată de infecţii virale sau bacteriene (streptococul, stafilococul sau o bacterie din genul Haemophilus).

Se manifesta prin dureri locale accentuate la deglutiţie şi este însoţită de febră, oboseală si indispoziţie de intensitati variabile cat si de inflamatie a amigdalelor (daca n-au fost scoase).

Tratamentul consta in administrarea de antibiotice, analgezice şi colutorii.

Faringita cronică – inflamaţie persistentă a faringelui datorata de contactul cu poluanţii atmosferici, de rinita sau sinuzita cronică, reflux gastroesofagian (urcarea anormală a conţi­nutului gastric acid în esofag pâna la faringe), diabet, abuzul de tutun sau alcool, etc. Se manifesta prin dureri intermitente în gâtlej şi la deglutiţie, o uscăciune a faringelui si o roşeaţă faringeană.

Tratamentul faringitelor cronice este cel al cauzei (cand se cunoaste cauza), îngrijirile locale (aerosoli, colutorii etc) şi curele termale.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Mirela Gruia

Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.

citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Arta de a fi singur. Și fericit