Encefalopatie spongiforma

Afectiune difuză a encefalului cauzată de un agent infecţios, prionul (proteină capabilă să se replice în absenţa oricărei informaţii genetice), caracterizează printr-o demenţă gravă, cu evoluţie subacută (timp de mai multe luni)

Encefalopatiile spongiforme afectează bovinele (boala vacilor nebune), ovinele şi vizonii.

La om cuprind două tipuri de boală: boala lui Creutzfeldt-Jacob şi Kuru.

Nu se ştie cu certitudine dacă omul poate fi contaminat prin consumul de carne infectată, transmiterea se poate face prin intermediul ţesuturilor grefate şi al medi­camentelor provenite de la animale vii sau moarte (grefa de conee, injectarea de hormoni de creştere).

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică