Encefalopatie spongiforma

Afectiune difuză a encefalului cauzată de un agent infecţios, prionul (proteină capabilă să se replice în absenţa oricărei informaţii genetice), caracterizează printr-o demenţă gravă, cu evoluţie subacută (timp de mai multe luni)

Encefalopatiile spongiforme afectează bovinele (boala vacilor nebune), ovinele şi vizonii.

La om cuprind două tipuri de boală: boala lui Creutzfeldt-Jacob şi Kuru.

Nu se ştie cu certitudine dacă omul poate fi contaminat prin consumul de carne infectată, transmiterea se poate face prin intermediul ţesuturilor grefate şi al medi­camentelor provenite de la animale vii sau moarte (grefa de conee, injectarea de hormoni de creştere).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.