Encefalita

Afecţiune inflamatorie a encefalului, avand cu precadere origine infecţioasa (mai ales virală, ex. virus rabiei şi herpesului), ce se manifestă prin febră insotita cu semne neurologice (somnolenţă, confuzie, delir, tulburări de comportament, cefalee, convul­sii), sindrom infecţios şi semne de localizare temporală (encefalită herpetică).

Virusurile pot provoca o polioencefalită iar leucoencefalită poate fi datorata unei complicaţii a rujeolei, oreionului, gripei, mononucleozei infecţioase. Unele encefalite cauzate de arbovirusuri sunt transmise fie prin ţânţari (encefalita japoneză), fie prin căpuşe (encefalita de taiga).

Encefalitele acute (evoluţie rapidă) cuprind două grupuri principale de boli: encefalitele virale primitive (cele mai grave) şi leucoencefalitele perivenoase (postinfecţioase) care se vindecă de obicei fără sechele.

Encefalitele subacute sunt reprezentate mai ales prin boala lui Creutzfeldt-Jacob.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.