Electroretinografie

Examen al ochiului destinat înregistrării activităţii electrice a retinei după o stimulare luminoasă.

Permite să se distingă cu ajutorul luminilor de intensităţi şi de culori diferite activi­tatea celulelor retiniene  (conurile si bastonasele). Se obţine o reprezentare grafica, electroretinograma (ERG). Informaţiile electrice sunt colectate prin intermediul electrozilor plasaţi pe comee şi la marginea orbitei sub piele. Lentile de contact din material plastic împiedică pleoapele să se închidă în timpul examenului. La copil poate fi necesară o anestezie generală.

Pacienţii care poartă lentile de contact nu trebuie să şi le pună cu 24 ore înainte şi după examen,  pacientul rămâne adesea orbit timp de câteva ore. Electrozii plasaţi pe cornee pot antrena o uşoară iritare a ochiului, tratabilă cu un colir.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being