Edem pulmonar

Infiltrare de plasma sangvină in alveolelor pulmonare,  datorat de o creştere a presiuni în circulaţia pulmonară (origine hemodinamică – puseu de hipertensiune arterială sistemică, func­ţionare defectuoasa a inimii, creşterea volumului sangvin) sau mai rar urmare a degradarii permeabilităţii capilarelor pulmonare de către agenţii infecţioşi (virusul gripei, unele bacterii) sau toxici.

Edemul pulmonar acut apare brusc si se manifesta printr-o gâfâială intensă,  tuse însoţită de expectoraţii spumoase rozalii. Insuficienţa ventriculara stânga si se manifesta mai ales când insuficienţa ventriculară stângă nu este însoţită încă de complicaţia unei insuficienţe ventriculare drepte.

Tratamentul de fond este cel al bolii în cauză.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica