Eclampsie

Afecţiune gravă care survine la sfârşitul sarcinii, caracterizată prin convulsii si hipertensiune arteriale.

Boala începe de cele mai multe ori în al treilea trimestru de sarcină la o femeie care n-a născut niciodată. In prima faza isi face prezenta o hiper­tensiune arterială, existenta in exces de proteine în urină şi edeme. In faza a doua apar dureri de cap, vertije, zbârnâituri în urechi, fulgere vizuale şi o durere în bară Ia înălţimea stomacului. In final survine eclampsia propriu-zisă asemănătoare cu o criză de epilepsie si consta in pierderea stării de conştientă, redoarea membrelor urmată de convulsii. Ea se declanşează uneori în timpul naşterii sau imediat după ea. Absenţa tratamentului poate duce la decesul mamei şi a fatului.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Sandwich rapid cu Salam de Vară Uscat și Salam Victoria