Diabet insipid

Dereglare funcţională caracterizată printr-o incapacitate a rinichilor de a concentra urina si se manifesta printr-o poliurie (emisia unei cantităţi foarte importante de urină diluată) şi o polidipsie (sete intensă).

In diabetul insipid, hormonul antidiuretic poate lipsi sau nu este deversat în circulaţie (diabet insipid central), sau deşi secretat normal el nu poate acţiona asupra celulelor tubului colector (diabet insipid nefrogenic).

Diabetul insipid central poate fi congenital sau cauzat de: traumatism cranian, ablaţia hipofizei, chist sau tumoră hipotalamofizară (craniofaringiom, metastază), tuberculoză, sarcoidoză, meningită, encefalită,etc. In unele cazuri nu este depistată cauza bolii.

Diabetul inspid nefrogenic poate fi congenital sau cauzat de boli renale cronice (pielonefrită), de afectiuni  generale care afectează rinichiul (mielom, amiloză) sau cauza medicamentoasa.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Cel mai nou articol Video: