Dezobisnuire (sindrom de)

Totalitatea tulburărilor organice severe de care suferă un subiect toxicoman atunci când este lipsit de substanta fata de care este creata dependenta (dependenţă fizică).

In cazul incetarii consumului de opiacee (sau morfinice), sindromul de dezobişnuire debutează prin transpiratii, lăcrimare, scurgere nazală urmate de crampe intense, tremurături, greţuri, vome, diaree, halucinaţii.

In cazul incetarii consumului de hipnoticelor, anxioliticelor şi alcoolului, apare anxietatea, contracţii musculare involuntare, tremurături, uneori convulsii, halucinaţii şi febră. In cazul alcoolului, se vorbeşte de delirium tremens.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Cel mai nou articol Video: