Dezlipire de retina

Afecţiune gravă a ochiului ce consta in separarea retinei de foiţa subiacentă si trecerea de lichid vitros sub retină.

O dezlipire poate fi cauzata de un traumatism (contuzie sau plagă a globului ocular), poate avea origine tumorală sau inflamatorie. Dezlipirea de retina este favorizata de prezenta unei miopi puternice sau de afakie (lipsa cristalinului), de varsta, de existenta unor antecedente familiale.

Semnele care preced o dezlipire de retina sunt:  percepţia de musculite sau de puncte albăstrui luminoase cauzate de piederea aderenţei normale a corpului vitros la retină; apariţia unor fulgere albăstrui şi fixe care cauzate de presiunea exercitată de corpul vitros asupra retinei; perceptia unei „ploi de funingine” data de o sângerare a retinei.

Când retina este dezlipită subiectul are impresia că vede o pânză neagră pusă pe o parte a câmpului său vizual. Scăderea vederii indică faptul că macula (zona centrală a retinei) a fost atinsă.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica