Dermita seboreica (dermatită seboreică)

Afecţiune cutanată (cauză necunoscută) carac­terizată prin înroşiri şi scuame (unsuroase şi gălbui) cu prepoderenţă în zonele unde secreţia seboreică importantă (pielea capului, părţile laterale ale nasului, porţiunea dintre nas şi buze, sprâncene).

In formele benigne sunt prezente doar câteva pete roşii şi scuame ale pielii capului, formând la sugar ceea ce se numeşte „cruste de lapte”.

In formele grave pielea capului este afectata până la frunte, constituind „casca seboreică” si poate fi afectat si trunchiul.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ce câștigăm dacă ne ridicăm privirea din telefoane?