Depistare antenatala

[diagnostic prenatal]

Punerea in evidenat a unei boli a fătului înainte de naştere.

Examenele constau in :

Amniocenteză – prelevarea de lichid amniotic prin puncţie abdominală; depisteaza anomaliile cromozomiale prin studierea cariotipului celulelor fetale.

Biopsia vilozităţilor coriale – prelevarea unui eşantion de ţesut placentar (trofoblast) pe cale vaginală sau abdominală sub control ecografic sau endoscopic ; depisteaza anomaliile cromozomiale prin studierea cariotipului celulelor fetale.

Ecografie – se bazează pe emisia de ultrasunete reflectate de ţesuturi şi analizate în funcţie de frecvenţa lor si permite vizualizarea fătului, măsurarea sa şi urmărirea creşterii sale (eventuale anomalii fetale).

Fetoscopia – se intro­duce un tub dotat cu un sistem optic pe cale abdominală trecând prin peretele uterului până în punga amniotică; serveşte la căutarea unor anomalii ale extremităţilor şi la realizarea unor biopsii cutanate.

Prelevarea de sânge fetal – practicată sub control ecografic permite depistarea infec­ţiilor fetale, realizarea cariotipului,analizarea sângelui fetal (decelarea anomaliilor sangvine şi a anomaliilor biologice.

Unele analize sunt realizate plecând de la prelevarea sângelui matern, care permite începând cu luna a 3-a efectuarea unor diagnostice biologice oferind rezultate comparabile şi fără risc pentru făt.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica