Crohn (boală a lui)

Boală inflamatorie cronică a intestinului, de origine necunoscută, cu evolutie prin pusee succesive ce lezează (o subţiere a peretelui şi ulceraţii) segmente ale intestinului, mai des ileonul, colonul şi anusul.

Subiectul prezinta o distensie abdominală dureroasă, o diaree acută sau cronică cu pierdere a poftei de mâncare, pierdere în greutate şi anemie. Se complică prin fistule şi uneori cu abcese localizate în general la anus, ocluzii intestinale şi fistule interne.

Ea poate să se afle la originea unei uveite (inflamaţie oculară) şi a unei spondilartropatii (afecţiune inflamatorie cronică a articultiei vertebrelor).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica