Crohn (boală a lui)

Boală inflamatorie cronică a intestinului, de origine necunoscută, cu evolutie prin pusee succesive ce lezează (o subţiere a peretelui şi ulceraţii) segmente ale intestinului, mai des ileonul, colonul şi anusul.

Subiectul prezinta o distensie abdominală dureroasă, o diaree acută sau cronică cu pierdere a poftei de mâncare, pierdere în greutate şi anemie. Se complică prin fistule şi uneori cu abcese localizate în general la anus, ocluzii intestinale şi fistule interne.

Ea poate să se afle la originea unei uveite (inflamaţie oculară) şi a unei spondilartropatii (afecţiune inflamatorie cronică a articultiei vertebrelor).

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Urticaria: cauze și tratament