Condrosarcom

Tumoră malignă primitivă a osu­lui, de origine cartilaginoasă.

Un condrosarcom afecteaza cu precadere oasele voluminoase si se  dezvoltă în interiorul sau în exteriorul osului, spontan sau ca o complicaţie a unei tumori benigne preexistente (condrom, osteocondrom).

Subiectul resimte dureri foarte vii iar atunci când afectează un os superficial este prezenta o tumefiere.

Tratamentul constă în ablaţia chirurgicală a tumorii. Evoluţia condrosarcomului implica o recidiva locală dacă ablaţia n-a fost completă şi apariţia de metastaze.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Cristina Tănase Damian: despre prezența tatălui la naștere