Condroitina

Este un glicozaminoglican care se regăseşte sub formă de sulfat în diferite straturi precum tendoane şi cartilaje şi este folosit ca supliment în diferite forme, natural sau sintetic, pentru tratarea simptomelor osteoartritei. 

În urma unor studii s-a descoperit că administrarea condroitinei poate preveni ruperea cartilajelor. Se găseşte natural în corpul uman şi oferă elasticitate ajutând să reţină apă. Studiile făcute în laborator au arătat că prezenţa condroitinei poate reduce activitatea enzimelor şi substanţelor care rup colagenul din articulaţii, în timă ce în urma altor studii s-a demonstrat că are numeroase proprietăţi antiinflamatorii

 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Laura Davidescu: greșeli care ne îngrașă