Colostomie

Imbinare chirurgicală a colonului la nivelul pielii formand un anus artificial, temporar sau definitiv.

Colostomia laterală constă în crearea unui orificiu în peretele colonului şi în fixarea acestuia la o incizie cutanată. Această derivaţie temporară este utilizata ca tratament de urgenţă a unei ocluzii intestinale (întreruperea tranzitului), în amonte de întrerupere.

Colostomia terminală este utilizata in cazul unei ablaţii chirurgicale complete a colonului. Orificiul segmentului în amonte este deschis la nivelul pielii.

In cazul operaţiei lui Hartmann colostomia este provizorie, segmentul constituit din rect şi din anus este  păstrat,  restabilirea continuităţii colice fiind posibilă într-un al doilea timp.

După o colostomie materiilor fecale şi gazele sunt colectate într-o pungă, fixată de piele la nivelul flancului stâng printr-un sistem adeziv.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica