Colonului(cancer al)

Cancer care afecteaza colonul, cel mai des sub formă de carcinom.

Riscul de cancer de colon este mai ridicat la persoanele cu regi­m alimentar sărace în fibre, subiecti predispusi genetic la polipii intestinali sau cancer colic; cei care suferă de o colită inflamatorie veche .

Cancerul de colon se prezintă sub forma unei tumori ulcerate şi/sau înmugurite, putând conduce la o îngustare a cavităţii colonului.

Se caracterizeaza prin modificări recente de tranzit, dureri abdominale persistente, sângerare digestivă, anemie, febră, alterare a stării generale, ocluzie intestinala.

Tratamentul recurge la colectomie parţială insotita de ablaţia a vaselor şi a ganglionilor din apropiere şi completată printr-o chimioterapie.

In cazul cancerele rectului inferior ablaţia este urmată de o colostomie (crearea unui anus artificial).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica