Colonoscopie

[colonoscopie]
Colonoscopia este un examen folosit pentru a detecta schimbările de la nivelul colonului sau a rectului. În timpul colonoscopiei, un tub lung şi flexibil este inserat în rect, având ataşat de vârf o cameră video de mici dimensiuni care permite medicului să privească în interiorul întregului colon. Dacă este necesar, polipii sau alte tipuri de schimbări apărute la nivelul ţesutului pot fi îndepărtate în timpul colonoscopiei. Tot în timpul colonoscopiei se poate face biopsioa, procedura prin care se ia o bucată de ţesut pentru a putea fi trimisă la analize.
 
Semne şi simptome
 
Medicul va face colonoscopia în momentul în care pacientul se confruntă cu următoarele simptome: dureri abdominale, sângerări anale, constipaţie cronică, diaree cronică şi alte probleme intestinale.
 
De asemenea, colonoscopia se face şi ca screening pentru cancerul de colon. Începând cu vârsta de 50 de ani cresc riscurile de apariţie a cancerului de colon, iar dacă medicul consideră că nu există alţi factori de risc, va recomanda acest screenig din 10 în 10 ani.
 
Depistarea polipilor. Dacă ai mai avut polipi, medicul recomandă colonoscopia pentru a verifica dacă mai este ceva de îndepărtat, iar astfel se reduce riscul de cancer de colon.
Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica