Colon (intestin gros)

Parte a intestinului ce pleaca de la valvula lui Bauhin (sfârşitul intestinului subţire) şi se termina cu rectul, avand rol in procesarea şi transportul materiilor fecale.

Colonul are funcţia meca­nică (stocare şi amestecare), de absorbţie (absoarbe aproximativ 90% din cantitatea de apa primita zilnic) şi de digestie (asigurată de către flora bacteriană).

Colonul poate fi afectat de afectiuni inflamatorii (colite), tumorale (polipi, adenocarcinoame) şi mecanice (volvulus, sau torsiunea unei anse intestinale). Colonul poate fi prea lung (dolicocolon) sau prea larg (megacolon).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Cel mai nou articol Video: