Colecistita

Inflamaţie a veziculei biliare, urmare a unei inflamaţii şi/sau unei infecţii bacteriene a veziculei biliare. Frecventă este colecistita litiazică data de prezenţa calculilor în vezicula biliară, dar există şi forme fără litiază.

Se manifestă prin prezenta unui sindrom infecţios (febră, creş­terea numărului de globule albe), dureri de colică hepatică localizate în regiunea subhepatică, care blochează inspiraţia profundă şi sunt amplificate prin palpare. Sunt frecvente greţurile şi vomele.

Tratamentul consta in colecistectomie (ablaţia veziculei). Gheaţa pusă pe ventru poate calma durerile.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Cel mai nou articol Video: